Ostala ponudba

Gostom, ki se odločijo preživeti počitnice na Makarski rivieri se ponujajo številne možnosti za izlete, športne dejavnosti in degustacijo specialitet dalmatinske kuhinje.
V ponudbi so zanimivi izleti v bližnja mesta Split, Trogir, Šibenik in zgodovinsko mesto Dubrovnik ter na otoke Brač, Hvar, Vis in Korčulo. V bližini so tudi zanimive destinacije sosednje Bosne in Hercegovine, kot je Međugorje, ena izmed najbolj obiskanih romarskih destinacij v tem delu Evrope in bližnje mesto Mostar.
Mi vam vsekakor priporočamo obisk Naravnega parka Biokovo, slapov reke Krke, kanjona reke Cetine, slapov Velika Gubavica in Rdečega in Modrega jezera.
Ljubiteljem športnih dejavnosti so na voljo planinarjenje, pohodništvo in kolesarjenje na gori Biokovo, ljubitelje ekstremnih športov pa bo zagotovo zanimalo jadralno padalstvo in prosto plezanje po okoliških hribih in gorskem pobočju Biokova. Prav tako je možno, da se vključite v raziskovanje jam gore Biokovo, doživite rafting na reki Cetini in uživate v ribjem pikniku.
Gastronomija Makarske riviere je del znane Makarske kuhinje. Ene izmed najbolj znanih jedi zagotovo so dalmatinska pašticada, dalmatinski pršut in sir ter meso in krompir pod peko. Če si želite sladic so vam na voljo torta "Makarana" in Makarski "Rafioli", ki jih enostavno morate poskusiti.
Poletne večeri na Makarski rivieri so zelo zabavne in vesele. Številni narodni festivali slavijo zaščitnike mesta ali praznujejo nekatere druge pomembne datume, ki so povezani z izvirno dalmatinsko hrano, pijačo in glasbo.