Okusi Dalmacije i Istre

Dalmatinska kuhinja zasigurno zbog izbora namirnica i samog načina pripreme ima sva obilježja zdrave prehrane. 
Pored nje, istarska hrana također se smatra zaista vrhunskom i jedan od glavnih razloga zbog kojih svaki kontakt s ovim podnebljem ostaje u sjećanju i zbog kojeg se turisti i ostali posjetitelji nerijetko vraćaju.
Naravno, na prvom mjestu je riba, koja se najčešće priprema na gradele, brudet ili lešo te školjke i rakovi.
Tradicionalna jela domaćini rado začine lovorom i češnjakom te nezaobilaznim maslinovim uljem.
Dalmatinski mesni specijalitet je pašticada s njokima, dok su tradicionalne dalmatinske slastice fritule i rožata.
Dalmatinskom pršutu, siru i vinu rijetki gosti mogu odoljeti, a svakako preporučujemo kušati meso i krumpir ispod peke.
Osim u Istri, rijetko gdje ćete imati priliku probati vrhunske riblje specijalitete ili morske plodove. U prilog tome idu i često organizirane riblje fešte na kojima možete isprobati različite vrste riba, školjke, lignje i mnogobrojne druge morske delicije.
Ako volite guštati u tjestenini, zaljubiti ćete se u istarsku paštu, od čega su ljubiteljima paste, omiljene: pljukanci i fuži.
Želite li isprobati tradicionalno mesno jelo iz Istre, preporučujemo da se na Vašem meniju nađe odrezak od boškarina. Boškarin je autohtono istarsko govedo čiji su odličan okus prepoznali turisti te ga svrstali među simbole ove regije.
Želite li svom glavnom jelu dodati poneki kulinarski dodatak, svakako predlažemo istarske tartufe koji daju specifičan i intenzivan okus ili se obradom prave različiti namazi, sirevi i ulje.

Ukoliko ste naš gost u kampu Baško Polje preporučujemo lokalne slastice Makarski „Rafioli“ i torta „Makarana“.
Ako ste naš gost u kampu Perna, isprobajte glasoviti specijalitet kamenice.
Ako ste naš gost u kampu Pineta, svakako svratite u a la carte restoran i bar gdje će vas dočekati ljubazno osoblje i pripremiti Vam, prema Vašoj narudžbi, nešto od mnogobrojnih delicija.

Ukoliko ste naš gost u kampu Uvala Slana, preporučujemo lokalne slastice  Crkveniške rupice, Slani vinćoli na svetojelenski  ili  Selački puhanci. 

S povjerenjem kušajte dalmatinsku i istarsku kuhinju u restoranima i terasama kampova iz naše ponude!