Okusi Dalmacije

Dalmatinska kuhinja zaradi izbire živil in načina priprave ima vse značilnosti zdrave prehrane. Zares odlična pa je tudi istrska hrana, ki je eden glavnih razlogov, da turistom in drugim obiskovalcem še dolgo ostane v spominu in zaradi katere se vedno znova vračajo.
Seveda je na prvem mestu riba, ki se najbolj pogosto pripravlja na žaru, kot obara ali kuhana ter školjke in raki. Tradicionalne jedi gostitelji radi začinijo z lovorjem, česnom in neizogibnim olivnim oljem. Dalmatinska mesna specialiteta je pašticada z njoki, tradicionalne dalmatinske sladice so pa fritule in rožata. Dalmatinskemu pršutu, siru in vinu se le redki lahko uprejo, vsekakor pa priporočamo, da poskusite meso in krompir pod peko.
Če želite poskusiti tradicionalne mesne jedi iz Istre, vam priporočamo, da naročite zrezek iz mesa boškarina. Boškarin je avtohtona pasma istrskega goveda, katerega izvrsten okus so prepoznali tudi turisti in ga uvrstili med simbole te regije.  
Če želite svoji glavni jedi dodati kakšen kulinarični dodatek, vam priporočamo istrske tartufe, ki so specifičnega in intenzivnega okusa, predelujejo pa jih tudi v različne izdelke, kot so namazi, sir in olje.

Če ste naš gost v kampu Baško polje, vam priporočamo lokalne sladice; Makarski »Rafioli« in torta »Makarana«.
Če ste naš gost v kampu Perna, poskusite znano specialiteto ostrige.
Kot gostu v kampu Pineta vam priporočamo tudi obisk restavracije à la carte in bara, kjer vam bo streglo prijazno osebje in vam po želji pripravilo katero izmed številnih specialitet.

Poskusite jedi dalmatinske in istrske kuhinje v restavracijah in na terasah kampov iz naše ponudbe.