Makarska Riviera

Makarska je zagotovo ena izmed vodilnih turističnih destinacij na Hrvaškem, ki je uspela združiti naravne lepote Mediterana z bogatimi družbenimi dogajanji, kar je privlačno za številne turiste tekom celotne poletne sezone.
Središče je znane Makarske riviere, ki se razteza od Brel do Gradca, nahaja pa se v naravnem pristanišču med dvema polotokoma Osejave in Sv. Petra ter pod goro Biokovo.
Mestno jedro mesta Makarska je glavni mestni trg Andrije Kačića Miošića, ki se nahaja v bližini obale in kjer se prirejajo različne prireditve in dogajanja. Na trgu, z južne strani baročne župne cerkve sv. Marka, se nahaja znameniti baročni mestni vodnjak.
Lahko obiščete tudi številne kulturno zgodovinske znamenitosti, kot so Frančiškanski samostan s svojim znanim Malakološkim muzejem, svetišče Vepric, Biokovski botaniški vrt Koriščina in številne druge znamenitosti, ki vas bodo (kot tudi lepota Makarske) osvojile na prvi pogled.
Makarska riviera je bogata s številnimi prekrasnimi plažami, ki so večinoma peščene, čistoča morja pa odvzame dah vsakemu turistu.