Ostala ponudba

Istra ponuja številne zanimive izletniške točke, kjer se obiskovalci spoznajo z razgibano pokrajino, zgodovinsko kulturo in raznolikostjo same Istre. V neposredni bližini kampa, le 15 minut vožnje z ladjo, je Narodni park Brioni, ki predstavlja edinstven spoj bogate kulturno zgodovinske dediščine in naravnih lepot.

Vsekakor je vredno obiskati antično mesto Pulj in si ogledati njegovo bogato kulturo zgodovinsko dediščino, kot so Herkulova vrata, Avgustov hram, areno (nekdanje bojišče gladiatorjev) ... Med drugimi sredozemskimi mesti velja omeniti še Novigrad, Rovinj in Poreč.
Notranjost Istre krasijo nedotaknjena narava, kraški relief in ohranjeni stoletni gozdovi, med katerimi je najbolj znan Motovunski gozd. Notranjost skriva tudi stara mesteca in vasice z znanimi istrskimi kamnitimi hišami, ki so danes turistične kmetije, kjer lahko poskušate domače istrske specialitete. Takšni kraji so npr. Žminj, Svetvinčenat  i dr.
Istrska kuhinja je spoj sredozemske in srednjeevropske kulinarike, za katero je značilna široka paleta avtohtonih jedi, od morskih sadežev do divjadi. Ob tem velja omeniti tudi bližnje vinske in oljčne ceste. Med vini sta neizogibna malvazija in teran, znana pa je tudi »istarska supa« – črno vino s popečenim kruhom, oljem in sladkorjem.​