Polotok Pelješac - raj za deskarje

Ljubitelje jadranja na deski vabimo na počitnice na Hrvaškem, v kamp Perna v bližini kraja Viganj, na polotoku Pelješcu , kjer zahodni veter maestral piha močnejše kot kjerkoli drugod.
Ker se nahaja v sredini ozkega kanala med polotokom Pelješcom in otokom Korčulo, vetrovi pa pihajo celo dvakrat hitreje kot kjerkoli drugod na Jadranu.
V poletnih jutranjih mesecih piha blagi veter, ki sega do 3 beaufortov, kar predstavlja zelo dobre pogoje za deskarje začetnike.
V popoldanskem času maestral piha tudi do 5 beaufortov, zaradi česar je idealen za bolj spretne deskarje.

Pelješki kanal je znan in priznan s strani ljubiteljev tega športa iz vsega sveta, saj ponuja edinstveno izkušnjo deskanja, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v juliju 2013 v kraju Viganj potekalo svetovno prvenstvo v jadranju na deski.

Za povezavo vrhunskega doživetja morja in vetra z odlično počitniško nastanitvijo, vabljeni v naše mobilne hišice, ki so v celoti opremljene in moderno urejene!
Naše mobilne hišice so v kampu Perna, ki je le nekaj kilometrov od kraja Viganj, na odlični lokaciji tik ob morju .
V kamp Perna je tudi windsurfing center in šola za jadranje na deski, kjer lahko naši gostje najamejo opremo ali pa opremo lahko hranijo. Mogoč je tudi najem kajaka, opreme za SUP in kolesa.