Otok Korčula - Adriatic kampovi
Booking

Otok Korčula

Otok Korčula je šesti največji otok. Znana je po ribolovu, ladjedelništvu, številnih vinogradih in seveda turizmu.

Otok Korčula je šesti največji jadranski otok in je znan po ribolovu, ladjedelništvu, številnih vinogradih in seveda turizmu. Zahvaljujoč svoji blagi mediteranski klimi, gostoljubnosti svojih gostiteljev in tradicionalni mediteranski kuhinji otok Korčula privablja številne turiste skozi vse leto.
Največji in najbolj znani kraji na otoku Korčuli so mesto Korčula, rojstni kraj Marka Pola, majhno pristaniško mesto Vela Luka in najstarejše naselje na otoku Blato.
Mesto Korčula je prepoznavno in posebno po srednjeveški mreži ulic v obliki ribje kosti in zanimivi urbani arhitekturi, ki je pretežno v gotsko-renesančnem slogu.

Otok Korčula je trajektno povezan z mestom Orebić na polotoku Pelješcu in v poletnih mesecih s krajem Drvenik pri Baški vodi na Makarski rivieri.
Zgodovinsko mesto Dubrovnik, ki se nahaja na Unescovem seznamu svetovne dediščine, je zagotovo najbolj znana turistična destinacija na Jadranu. Dubrovnik je znan in prepoznaven po mestnem obzidju, ki ga obdaja in po svoji glavni ulici Stradun, ki vodi do vhoda v mesto skozi znana mestna vrata Pile do trga Luža.
Velike znamenitosti mesta Dubrovnik so številne cerkvi in samostani, med katerimi so znani Dubrovniška katedrala, cerkev Sv. Vlaha (zaščitnika mesta Dubrovnik), Frančiškanski samostan in cerkev Malih bratov.
Dubrovnik je znan tudi po večjem številu trdnjav, utrdb in stolpov, najbolj znana pa sta stolp Minčeta in trdnjava Bokar.
Mesto zaznamuje veliko število palač, ena izmed najbolj znanih pa je gotska palača Knežev dvor, ki je danes svetovno znani kulturno-zgodovinski muzej.

V Dubrovniku se tekom leta prirejajo različne prireditve in festivali, kot so Dubrovniške poletne igre, filmski festival Libertas, praznik Sv. Vlaha in številna druga dogajanja, ki v mesto privabljajo veliko število turistov iz celega sveta.

Odprtje festivala se začne na najbolj znani dubrovniški ulici Stradun, z dvigom festivalske zastave na Orlandov stolp. O pomenu tega festivala dovolj pove impresivno število od več kot 2000 umetnikov, ki vsako leto sodelujejo na Dubrovniškimi poletnimi igrami.


Doživite tudi vaterpolsko atrakcijo in poglejte dubrovniške fante, ki igrajo edinstveno vaterpolsko "divjo ligo."

REZERVIRAJTE SEDANJE

vrh stranice