Istra - Adriatic kampovi
Booking

Istra

Skozi celo leto, predvsem pa poleti, se v Istri odvijajo številni dogodki, ki popestrijo družabno življenje številnih turistov, ki prihajajo z vsega sveta.

Vse leto, še posebej pa v poletnih mesecih, se v Istri odvijajo številne prireditve, ki bogatijo družabno življenje številnih turistov z različnih koncev sveta.

Rovinj Photodays je največji celoletni festival fotografije na Hrvaškem, ki tradicionalno poteka že od leta 2008. Obiskovalci lahko uživajo v številnih vsebinah, od ogleda različnih razstav do sodelovanja na številnih delavnicah in nagradnih natečajih.

Za vse romantike pa je rezervirana že davno uveljavljena prireditev, znana kot Noč sv. Lovrenca, ko so na nebu najbolj jasno vidni številni kometi in meteorski dež, ki ga poznamo pod imenom solze sv. Lovrenca. Romantična srca na trgih in ulicah in romantične pesmi kažejo na romantično dušo mesta Rovinj.

Za ljubitelje filmov bo poskrbel Motovunski filmski festival, ki se v istoimenskem mestu Motovun odvija že od leta 1999. Za razliko od večine filmskih festivalov na tem festivalu ni glamurja, rdeče preproge in VIP-salonov, filmske projekcije potekajo na prostem pod milim nebom.

Fažana je slikovito staro ribiško mestece, od kampa Pineta oddaljeno dobra dva kilometra.
Vsekakor se izplača obiskati bližnje tri tisoč let staro antično mesto Pulj, ki je tudi največje turistično, zgodovinsko in kulturno središče Istre.
V poletnih mesecih Fažana gosti številne prireditve in kulturne dogodke. Njegov nastanek sega v 12. stoletje, o čemer pričajo različne arhitekturno zanimive zgradbe, vile in rezidence. znan po dobrih in svežih ribah ter številnih restavracijah.

V Pulju boste uživali v izvrstnih restavracijah in najlepšem odprtem odru – v Areni, ki je v poletnih mesecih prizorišče pravih svetovnih glasbenih spektaklov. To je mesto z monumentalno zgodovinsko dediščino, ki med drugim vključuje Herkulova vrata, Apolonov hram in amfiteater Arena (znan po gladiatorskih igrah).

Poleg Pulja so v bližini tudi svetovno znani turistični biseri – mesto Rovinj, ki se ponaša z nazivom enega najlepših mest Sredozemlja, in Poreč, v katerem stoji Evfrazijeva bazilika, uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine.

Za notranjost Istre so značilni neokrnjena narava, nepregledni vinogradi in ohranjena stara mesteca na gričih, kot sta Motovun ali Svetvinčenat Številne stare kamnite hiše so danes preurejene v turistične kmetije. Tukaj lahko poskusite tradicionalne istrske jedi („istarsko supo”, različne jedi s tartufi, domače oljčno olje in domače vino, npr. malvazijo ali teran).

Nadgradite svoj dopust v mobilnih hišicah podjetja Adriatic Kampovi – obiščite Brionsko otočje in bližnja mesta Fažana, Pulj, Poreč in Rovinj. Navdušeni boste nad bogato mediteransko vegetacijo, kristalno čistim morjem in bogato gastronomsko ponudbo.REZERVIRAJTE SEDANJE

vrh stranice