Makarska Rivijera - Adriatic kampovi
Booking

Makarska Rivijera

Makarska je zagotovo ena vodilnih turističnih destinacij na Hrvaškem, ki je naravne lepote Sredozemlja uspela združiti z obilico družabnih dogodkov, ki v poletni sezoni privabijo veliko število turistov.

Makarska je zagotovo ena izmed vodilnih turističnih destinacij na Hrvaškem, ki je uspela združiti naravne lepote Mediterana z bogatimi družbenimi dogajanji, kar je privlačno za številne turiste tekom celotne poletne sezone. Središče je znane Makarske riviere, ki se razteza od Brel do Gradca, nahaja pa se v naravnem pristanišču med dvema polotokoma Osejave in Sv. Petra ter pod goro Biokovo.
Mestno jedro mesta Makarska je glavni mestni trg Andrije Kačića Miošića, ki se nahaja v bližini obale in kjer se prirejajo različne prireditve in dogajanja. Na trgu, z južne strani baročne župne cerkve sv. Marka, se nahaja znameniti baročni mestni vodnjak.

Lahko obiščete tudi številne kulturno zgodovinske znamenitosti, kot so Frančiškanski samostan s svojim znanim Malakološkim muzejem, svetišče Vepric, Biokovski botaniški vrt Koriščina in številne druge znamenitosti, ki vas bodo (kot tudi lepota Makarske) osvojile na prvi pogled.
Makarska riviera je bogata s številnimi prekrasnimi plažami, ki so večinoma peščene, čistoča morja pa odvzame dah vsakemu turistu.
Obiščite Makarsko, center zabave, nočnega življenja in različnih prireditev, ki bodo zadovoljile tudi najzahtevnejše obiskovalce! Makarska in okoliški kraji imajo raznovrsten družbeno- kulturni program skozi vse leto.
Obiskovalci lahko že na začetku leta uživajo v kulturnem dogodku "Noč muzejev" ali sodelujejo v veselem zimskem karnevalu.
Poletna sezona se začne s številnimi zanimivimi programi: festival vina, izbira najboljše torte »Makarane« in različni glasbeni festivali.
Poleti je peščica športnih dogodkov, od turnirjev v nogometu, rokometu in vaterpolu do moto srečanj, kros dirk in organiziranih športnih kampov.
Vsi kraji Makarske riviere so v času turistične sezone polni z lokalnimi tradicionalnimi slovesnostmi - praznovanje zaščitnikov mesta, organiziranje poletnih dogodkov in neizogibno petje klap.
V Makarski so vse poletne prireditve zajete z nazivom "Makarsko kulturno poletje", najbolj znani dogodki pa so Ribiška noč, Poletni karneval in Noč Kalalarge.

Baška voda je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih destinacij na Makarski rivieri, ki je znana po svoji edinstveni kombinaciji morja in gora. Lahko se pohvali s številnimi lepimi plažami in kristalno čistim morjem. Park Biokovo je vaba za številne ljubitelje pohodništva, planinarjenja in kolesarjenja. Čeprav je Baška voda majhno mediteransko mestece, je bogata z bogato kulturno in zgodovinsko dediščino.

Vsekakor obiščite majhno cerkev Sv. Lovre iz baročnega obdobja, cerkev Sv. Nikole, ki je zgrajena v neoromanskem slogu in ima vredne vitraje, cerkev Sv. Roka in številne druge.
Če želite v celoti spoznati zgodovino in kulturo tega kraja, obiščite Malakološki muzej, arheološki muzej zbirk in galerijo MGD.
Bogato kulturno dediščino predstavljajo tudi bronasti kip baškovodskega zaščitnika sv. Nikole na vhodu v majhno pristanišče in moderni spomenik "Hrvaška jedra" na Puntinu.
Tekom poletja Baška voda prireja številna kulturna in zabavna dogajanja (na primer „Ribiške večeri“) z značilno gastronomsko ponudbo in bogatim nočnim življenjem.
V Baški vodi je veliko zabave in dogodkov tekom poletne sezone. "Baškovoško lito" je bogato s številnimi festivali, kot so ribiške večeri, klapske in folklorne večeri in različni koncerti.

Otvoritev poletne sezone se začne že v maju s praznikom dela in slavnostnim praznovanjem Dneva Občine.
Ostale podrobnosti in koledar vseh dogodkov v Baški vodi bodo objavljeni takoj, ko dobimo natančne datume za prihajajočo sezono.
Baška voda je prava izbira za tiste, ki iščejo nočno zabavo, saj so v ponudbi številni nočni klubi na plaži in plesne terase. Sprostite se ob zvokih dobre glasbe in poletne koktajle!

 

REZERVIRAJTE SEDANJE

vrh stranice