Pelješac - Adriatic kampovi
Booking

Pelješac

Pelješac je največji polotok v Dalmaciji, nahaja se na južnem delu in le petdeset kilometrov oddaljen od Dubrovnika.

Peljašac je razdeljen na štiri občine: Ston, Janjina, Trpanj in Orebić.
Kraj Ston je znan po srednjeveškem mestnem obzidju in najstarejši evropski solini.
Trpanj je kraj z dolgo in bogato zgodovino, zaznamuje pa ga poznoantična trdnjava Gradine, številne cerkvi, kapele in spomeniki.
Najgosteje naseljen kraj na Pelješcu je Orebić, mesto morskih kapitanov.

Polotok Pelješac se ponaša z neokrnjeno naravo, lepim kamnitim in peščenim plažam, čistim morjem in številnimi oljčnimi nasadi in vinogradi.
Zanimiv je tudi zaradi veliko sprehajalnih in pohodniških poti, med katerimi je zagotovo najbolj privlačna pot do vrha Sveti Ilija, ki se nahaja na nadmorski višini 961 metrov, kjer se ponuja čudovit pogled na otoke Korčulo, Lastovo in Mljet.
Za ljubitelje aktivnih počitnic zanimiva destinacija je tudi Viganj, ki je zaradi močnega vetra maestrala primeren za jadranje na deski.

Mobile homes of camp Perna are located near the town of Orebic and Viganj and with its blend of comfortable accommodation and nature are excellent choices for families with children as well as for people who want an active vacation.
Obiščite privlačno turistično destinacijo Orebić, ki se nahaja pod hribom Svetega Ilije, zaznamuje pa ga zanimiva pomorska tradicija, kar je razvidno tudi iz dejstva, da je tam znani Pomorski muzej. Nahaja se na polotoku Pelješac, nasproti otoka Korčule, ki je le nekaj minut vožnje z ladjo, medtem ko se zgodovinsko mesto Dubrovnik nahaja nekaj več kot sto kilometrov, kar zagotavlja odlične možnosti za izletniško ponudbo.
Pohvali se lahko z vrsto drugih kulturnih in naravnih znamenitosti, kot so številne cerkve in fontane.
V bližini mesta Orebić se nahaja razgledna točka, samostan Gospe od angelov, ki je na hribu.
Orebić je znan po svojih znanih peljeških vinih Dingač in Postup, raznoliki gastronomski ponudbi, čudovitimi peščenimi plažami in čistem morju.
V ponudbi so tudi različne športne in rekreativne dejavnosti, kot so jadranje in jadranje na deski.

From mobile houses in the camp Perna, near Orebić, you can enjoy a view on the old city walls of Korcula.
Poleti se v Orebiću prirejajo številni dogodki, ki animirajo turiste te privlačne destinacije. Poleti se v Orebiću in okoliškimi kraji pogosto prirejajo ljudska praznovanja, ki z raznovrstno gastronomsko ponudbo in dobro zabavo navdušujejo vsakega gosta.

Nikakor ne smete zamuditi srečanje klap v Orebiću, ki se prireja v atriju frančiškanskega samostana. Namreč, dobra dalmatinska pesem je ugodna za vsako uho kot tudi posebnost tega kraja – »Noč Peliških jeder«.

Za tiste, ki si želijo bogate nočne zabave, poleg nekoliko klubov v Orebiću in okolici lahko se napotite tudi do mesta Korčula, kam z majhnimi čolni lahko pridete že v približno 20 minutah.

REZERVIRAJTE SEDANJE

vrh stranice